Logotyp

Linjära ställdon för alla behov

Ställdon är ett enkelt alternativ till pneumatiska och hydrauliska cylindrar och kan i många fall kundanpassas redan vid små antal. Har du något som skall lyftas, tryckas eller dras kan du med fördel använda ett elektriskt ställdon.

Ställdon för bygg och ventilation

Våra ställdon återfinns i många olika applikationer inom medicin, sängar, möbler, rehab, automation, materialhantering, förpackning, ventilation, fordon, papper och stålindustrin. Vi arbetar till stor del mot bygg- och ventilationssidan där ställdon till exempel används för att öppna och stänga takfönster och brandluckor. De finns även i handikappapplikationer för bilar och i industriella applikationer. Ett starkt växande område för ställdon finns inom miljö och energisektorn. Intressant på marknaden just nu är också vårt program med justerbara sängramar och sängmotorer med mängder av tillbehör som reglage, värmefilt, fjärrkontroller och inbyggda massagefunktioner.

Marknadens bredaste utbud

Aratron arbetar med fem olika leverantörer och har marknadens bredaste sortiment av elektriska ställdon. Vi täcker in alla kraftbehov, från minsta möjliga till de allra största. Våra ställdon finns för alla spänningsvarianter, både 12Voch 24V likström, 230V samt 3-fas för industribehov. Kraftmässigt har vi små ställdon från 50N upp till 25000N, med slaglängder på upp till 2000 mm.

 • AC-ställdon 200 - 2000N

  Våra AC-ställdon inom detta kraftområde kännetecknas av inbyggda ändlägesbrytare, termovakter i motorn och ett kompakt utförande samt enkel installation

  Läs mer
 • AC-ställdon >6000 N

  Robusta och kraftiga ställdonen för krävande applikationer inom t ex kraftförsörjning, papper, stål och offshore finner du här.

  Läs mer
 • DC-ställdon 50–10000 N

  Här finns allt ifrån små kompakta industriställdon för 12/24 VDC till de ställdon som används för sjukvårdssängar, undersökningsbritsar och –stolar samt komfortreglering av möbler.

  Läs mer
 • Reglage

  Ett stort sortiment har genom åren växt fram, främst pga designkrav. Idag är användarvänlighet såsom tydlighet, enkelhet och ergonomi mycket viktigt samt att det är förpackat i en stilren design

  Läs mer
 • Styrboxar

  Utifrån din applikation tar vi fram en lämplig styrbox. Oavsett om det gäller singel eller parallelldrift, IP-klassning eller medicinnormer, har vi ett alternativ till dig.

  Läs mer
 • Sängramar

  Vi samarbetar med ledande tillverkare av justerbara sängramar i Europa. Vi kan tillhanda hålla både standard mått och helt kund unika ramar

  Läs mer
 • Sängmotorer

  Detta ställdon eller dubbelmotor som den också kallas, är speciellt framtagen för komfortreglering av sängar och finns i ett antal varianter

  Läs mer
 • Handreglage

  Våra reglage finns i en mängd varianter speciellt framtagen för framför allt sängmotorer och kan förses med din logotype om så önskas.

  Läs mer
 • Massagemotorer

  Tillsammans med våra sängmotorer och reglage, kan vi erbjuda massagemotorer för de flesta sängar.

  Läs mer
 • Värmefilt

  Ett annat uppskattat tillval i sängar och massagefotöljer, är vår inbyggda värmefilt. Den integreras i madrassen och du reglerar värmen enkelt via handreglaget.

  Läs mer